Langs rivieren naar Slovenië
Door: Anneke en Marij
Blijf op de hoogte en volg Marij
25 Mei 2025 | Oostenrijk, Jennersdorf
We voelen, zien en ruiken weer de natuur. In de vroege ochtend beginnen de vogels vrolijk aan de nieuwe dag. De ene dag is het de wielewaal, de andere de koekkoek, of de musjes afgewisseld met merels en een verdwaalde duif. Het is elke ochtend even afwachten wie in de serenade de boventoon gaat voeren. Het vrolijkt het opstaan op en dat is maar goed ook, tegen de ochtend is het meestal maar een graad of 3-4. We hebben het ijs alweer van de tassen en zadels moeten krabben. Op de dag is het warm en zitten we soms in korte broek. Wat een verschil met andere jaren, het is nu vaak prachtig weer en we hebben nog geen pension of hotel nodig gehad. Heerlijk vrij en blij in ons tentje op campings waar het goed toeven is.
Door Duitsland heen fietsen we vooral langs rivieren: Rijn, Main, Altmuhl en Donau zijn het meest bekend. Het betekent vlak fietsen door mooie dalen over die Duitse fietspaden met puike bewegwijzering. Na een paar weken voelt het (vlak) fietsen als vanouds; de konditie is weer opgebouwd en in de midag zitten we meer dan tevreden bij de tent aan de koffie.
Zijn er dan geen vervelende dingen gebeurd? Ach, er zijn veel weg- en dijkwerkzaamheden waardoor we vaak van de route af moeten wijken. En Anneke heeft haar tablet bij het sanitair op de camping laten liggen. (Het was een oudje, dus we hebben besloten niet terug te gaan.) Die zal zo langzamerhand wel barstensvol energie zitten!
Verder wat fietsgekraak wat we met de oliespuit te lijf zijn gegaan. Nooit meer wat van gehoord. O ja, en één lekke band. Geen grote problemen dus.
In Oostenrijk houdt de zon het voor gezien en is het kouder met wat regen. De donau-route valt hier tegen. Op een paar mooie stukken na, is het fietsen langs die brede rivier wat saai. We kiezen dan ook voor een eerdere afslag richting Slovenië, kunnen we meteen aan de klimbenen werken.
We zijn hier zeker niet de enigen die met de fiets onderweg zijn. We komen best veel gelijkgestemden tegen, waarbij het opvalt dat 'lightpacking' erg in blijkt te zijn. Wat dat betreft zijn wij echt van de oude stempel met onze 'karrevrachten'. Wel blij met dat regenpak trouwens, de 'lightpackers' staan onder de bomen te kleumen.
Eén collega-fietser durfde het toch aan ons naar de leeftijd te vragen. Zijn reactie: "Ah, zie je wel, dan kan ik nog lang blijven fietsen.......".
Servus aus Österreich,
Anneke en Marij
26 Mei 2025 - 09:52
Ans:
Wat fantastisch om te lezen dat jullie weer het fietsavontuur zijn aangegaan en ons verrassen met mooie verhalen. Vooral blijven doen! [e-1f642]
26 Mei 2025 - 10:03
Richard En Karine:
Heerlijk dames. Een goede trigger om zelf ook weer op de fiets te springen. Veel fietsplezier ginder en sterkte met de beklimmingen. We kijken uit naar jullie volgende reisverslag.
26 Mei 2025 - 10:04
Jenny:
Leuk weer wat van jullie te lezen dames. Hoop wel dat het zonnetje jullie niet te veel in de steek laat. Ik kreeg jullie verhaal trouwens 6x. [e-1f605] goede reis verder! X
Jenny
26 Mei 2025 - 10:10
Greetje:
Dag Marij en Anneke,
Wat heerlijk om weer van jullie te horen en mee te mogen genieten van jullie fietsplezier. Puur, prachtige natuur. Geweldig dat alles zo goed verloopt, op een paar kleine dingetjes na. Heerlijk, tot nog toe in de tent ondanks het schrappen van ijs zo nu en dan.
De foto's zijn weer geweldig. Om gelijk te stemden te ontmoeten is natuurlijk fijn, even van gedachten te wisselen.
Bedankt voor jullie verslag, we kijken weer uit naar jullie volgende belevenissen.
Alle goeds toegewenst en veel plezier!
Hartelijke groet,
Greetje
26 Mei 2025 - 10:11
Ria Caljouw :
Ik maakte me al ongerust over het uitblijven van jullie reisverslagen. Werd er niet meer gefietst of was ik uit de groep gezet? Gelukkig was geen van beide het geval en kan ik weer vanuit mijn luie stoel mee met jullie op de fiets. Geniet er van (jullie en ik). Lfs
26 Mei 2025 - 10:14
Renate Popken:
Wat heerlijk dat jullie weer op pad zijn. Vorig jaar in Slovenië geweest en ik vond het er prachtig. Geniet met volle teugen en veel plezier!
26 Mei 2025 - 10:53
Hilly:
Leuk verslag meiden, veel fietsplezier en genieten maar.
26 Mei 2025 - 11:24
Gerda Van Der Mark :
Wat leuk om weer een reisverslag te ontvangen, met prachtige foto's. Heel veel fietsplezier en mooie momenten. Groetjes Gerda
26 Mei 2025 - 11:26
Tonny:
Fijn weer eens iets van jullie te horen en dat het weer voorspoedig gaat. Hopelijk blijft dat zo. Veel mooi weer toegewenst,
26 Mei 2025 - 11:29
Wil De Vos:
Fijn om weer van jullie te horen,ook fijn dat het allemaal zo goed gaat. 1 lekke band valt nog wel mee. Weer valt ook niet echt tegen zo te lezen. Ik vind het nog steeds knap hoor[e-1f44d][e-1f3fc] hoor wat jullie doen. Kijk nu al uit naar het volgende bericht. Fijn fietsplezier nog!
26 Mei 2025 - 11:46
Bernadette:
Wij keken al uit naar het eerste verslag. Goed te lezen dat de reis voorspoedig gaat. Ik dacht dat jullie slechter weer hadden, gelukkig valt dat dus mee. Genieten maar verder. [e-1f618]
26 Mei 2025 - 12:10
André De Zwart:
Leuk iets van jullie te horen. Goede reis, weinig tegenwind!
26 Mei 2025 - 12:45
Paul Van Welbergen:
Dag Anneke en Marij. Goed om te lezen dat jullie het naar de zin hebben met goed weer en mooie fietspaden en weinig malheur. Feine reis verder en geniet ervan. Groetjes Paul en Gonza
26 Mei 2025 - 13:39
Karin:
Was weer leuk om te lezen, respect dat jullie nog steeds zoveel fiets plezier hebben. Fijne reis nog.
26 Mei 2025 - 14:13
Pierre En Marij :
Geniet van deze reis, dan kunnen wij ook genieten van deze reis [e-1f44d]
26 Mei 2025 - 17:03
Mirjam:
Hoi Anneke en Marij,
leuk om weer een verslag van jullie te krijgen. De foto’s zijn heel mooi, prachtige omgeving.
Goede reis en heel veel plezier !
26 Mei 2025 - 17:20
Paul (nu Ook Pensionado) Sopers:
Hoi Anneke en Marij
Goed te horen dat jullie weer van een volgende fietstocht aan het genieten zijn. Pluk de dag zou ik zeggen.
Fiets ze en geniet van elke pedaalomwenteling [e-1f609]
26 Mei 2025 - 20:54
Bea Verweij:
Goed van jullie te horen. Fijne fietsten maar weer. Gr Bea en Peter.
27 Mei 2025 - 12:25
Riet:
Weer heel veel fiets- en kampeer plezier wensen we jullie toe. Genieten.
27 Mei 2025 - 16:26
Jacqueline Le Blanc :
Jullie gaan weer goed,Have fun